Mentho10 Mentholpoeder

3,09

Start consult

Menthol is geen nieuwkomer in cosmetica- en gezondheidsproducten, maar ook niet in etenswaren. Het wordt al jarenlang gebruikt. Menthol is een extract van de plant mentha arvinses. Het geeft een bewezen verkoelend effect op je huid en werkt verlichtend bij een jeukende huid. Mentholpoeder is daarmee een goed middel bij huidirritaties. Een van de bekendste merken is Mentho10 Mentholpoeder.

Jeuk heeft verschillende oorzaken. Je krijgt een jeukende huid van verbranding na een dag op het strand, maar ook van brandnetels, huidaandoeningen en insectenbeten. Je komt niet makkelijk van jeuk af, want om de jeuk te verlichten ga je krabben, wat je huid nog pijnlijker maakt. Je jeuk verdwijnt een poosje, maar komt dan nog erger terug. Mentho10 Mentholpoeder daarentegen geeft je een snelle en langdurige verlichting.

Wat is Mentho10 Mentholpoeder?

Menthol10 is pure talkpoeder gecombineerd met een extract van menthol. Het absorbeert vocht en is licht verkoelend. Mentho10 is zeer geschikt voor het verlichten van jeuk. Het bevat geen parfum, maar heeft van nature een heerlijke frisse geur

Mentho10 is bovendien pH-neutraal. Het fijne talkpoeder voelt zeer licht op de huid en is makkelijk in gebruik.

Hoe werkt Mentho10 Mentholpoeder tegen jeuk?

Je krabt en wrijft aan je huid omdat het jeukt, maar dat maakt het alleen maar erger. Mentho10 mentholpoeder daarentegen laat een dunne laag talkpoeder met menthol op je huid achter. Je jeuk verdwijnt daarmee onmiddellijk en geeft een effectief resultaat.

Menthol verwijdt je bloedvaten, waardoor het meteen je huid verkoelt en licht verdooft. Gebruik Mentho10 Mentholpoeder tegen jeuk bij kinderen en volwassenen. 

Mentho10 Mentholpoeder is helaas niet geschikt voor baby’s en jonge kinderen, omdat er talkpoeder in zit.

Kan Mentho10 Mentholpoeder waterpokken verhelpen?

Gebruik je Mentho10 bij waterpokken, dan helpt het om de voortdurende jeuk te verlichten. Je verhelpt met mentholpoeder bovendien niet alleen de klachten, maar ook de oorzaak zelf. Mentho10 helpt bij waterpokken de blaasjes op de huid uit te drogen. Gebruik dit poeder niet op open blaasjes.

Is Mentho10 Mentholpoeder voor waterpokken bij baby’s geschikt?

Gebruik talkpoeder niet bij baby’s en kinderen onder drie jaar, ook niet bij waterpokken. De talkpoeder beschadigt de luchtwegen van kleine kinderen.

Welke soorten Mentho10 Mentholpoeder zijn er?

Mentho10 is het meest populaire mentholpoeder in Nederland. Je hebt het welbekende grijze flesje vast weleens gezien – of in ieder geval bij iemand anders in de badkamer zien staan. Mentho10 heeft echter verschillende soorten mentholpoeder in het assortiment:

  • Mentho10 Mentholpoeder
  • Mentho10 Mentholpoeder Extra
  • Mentho10 Kinderpoeder
  • Mentho10 Mentholgel
  • Mentho10 Mentholcrème

Mentho10 Mentholpoeder

Gebruik dit bekende mentholpoeder tegen jeuk, bij waterpokken, netelroos en andere huidirritaties waarbij de huid niet open is. Dit mentholpoeder is een combinatie van talkpoeder en een mentholextract. Wist je dat het zelfs werkt bij zweetvoeten, koude voeten en het voorkomen van blaren?

Mentho10 Mentholpoeder Extra

Koop dit mentholpoeder als je op zoek bent naar extra verfrissing. Dit extra sterke mentholpoeder bestaat uit talkpoeder gemengd met een grotere hoeveelheid mentholextract dan de normale versie.

Mentho10 Kinderpoeder

Dit mentholpoeder heeft een kleinere hoeveelheid mentholextract, waardoor het geschikt is voor kinderen vanaf twee jaar oud. Het geeft nog wel een effectief verkoelend effect bij waterpokken en jeukende huid. Gebruik dit mentholpoeder niet bij jongere kinderen en baby’s.

Mentho10 Mentholgel

Gebruik deze gel bij insectenbeten, brandnetels of kwallenbeten. Het geeft snel verlichting bij een branderige of jeukende huid.

Mentho10 Mentholcrème

Gebruik deze gel als je last hebt van een geïrriteerde, droge huid. De crème bevat vitamine E, waardoor het de huid kalmeert en verzorgt.

Waar kun je Mentho10 Mentholpoeder kopen?

Koop Mentho10 zonder recept bij de drogist of apotheek. Je kunt het ook online bestellen via online apotheken of de website van Mentho10.