Melatomatine

Start consult

Doe jij ’s nachts geen oog dicht? Heb je al jaren geen goede nacht slaap gehad? Onvoldoende slaap kan schadelijker zijn dan je denkt. Je kunt last krijgen van allerlei lichamelijke problemen, naast de overduidelijke mentale gemoedstoestand: chagrijnig, afgeleid en een kort lontje. Je kunt natuurlijk naar de fles grijpen en zo hopen dat je voldoende slaapt, maar dat is ook geen gezond idee. Probeer eens Melatomatine Ontspannen Nachtrust!

We kennen verschillende soorten slapeloosheid: 

  • Moeilijk in slaap kunnen vallen en vervolgens moeilijk op tijd wakker worden;
  • Makkelijk in slaap vallen en vervolgens zéér vroeg wakker worden;
  • Een combinatie, waarbij je moeilijke in slaap valt en niet doorslaapt.

Melatomatine is een middel dat je een betere nachtrust geeft en kan bij deze vormen van slaapstoornissen dus goed helpen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van slapeloosheid?

We kennen veel verschillende redenen waarom je niet goed kunt slapen. Het kan door stress en spanningen komen, maar ook door een teveel aan cafeïne of fysieke klachten, zoals pijn en jeuk.

Vind je geen duidelijke oorzaak van je slapeloze nachten? Het kan zo zijn dat je lichaam een tekort aan het hormoon melatonine heeft. Melatonine beïnvloedt namelijk je slaapritme. Wie teveel melatonine aanmaakt, is slaperig. Wie echter te weinig melatonine aanmaakt, kan weer niet slapen. Het is dus belangrijk om je melatoninepeil stabiel te houden.

Melatonine wordt overigens aangemaakt in je hersenen – in de pijnappelklier.

Hoe werkt Melatomatine?

Melatomatine helpt je in het op peil houden van je melatonine. Het vult dit hormoontekort aan óf geeft juist wat extra – op het moment dat je het nodig hebt. Het slaapmiddel geeft de werkzame stof langzaam af, zodat het de hele nacht werkt.

Melatonine werkt bij iedereen verschillend. Het hangt er vanaf wanneer je het hormoon neemt en in welke dosering. Je huisarts kan beslissen wat voor jouw situatie het beste werkt.

Een dokter kan je bijvoorbeeld een vertraagde vorm van melatonine geven wanneer je te vroeg wakker wordt. Je neemt dit dan in vóór je gaat slapen. De werking begint ’s ochtends vroeg, wanneer je het nodig hebt.

Een goed alternatief medicijn is Metasleep.

Wanneer gebruik ik Melatomatine?

Je kunt het slaapmiddel in de volgende situaties gebruiken:

  • Je hebt een onregelmatig ritme, bijvoorbeeld door ploegendienst of een jetlag door veel reizen;
  • Je hebt een oudere leeftijd en kunt slecht slapen;
  • Je hebt een slecht slaapritme, omdat je blind bent.

Waar kun je Melatomatine Ontspannen Nachtrust kopen?

Je huisarts kan je dit middel voorschrijven, maar het is ook gewoon zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek, de drogist of online. Veruit de meeste mensen kopen dit slaapmiddel zonder recept en doseren het zelf op de manier die voor hun het beste werkt. Ze letten daarbij niet op het aantal pillen, maar op het moment waarop ze het nemen, zodat ze goed kunnen slapen.

We raden je echter wel aan om bij ernstige slapeloosheid altijd je arts te raadplegen. Je weet dan zeker dat je goede medische hulp krijgt en advies over medicatie die voor jou werkt.