Aanbieding!

Lucovitaal Vitamine D

10,00

Start consult

Vitamine D speelt een belangrijke rol in het menselijk lichaam. Het zorgt onder meer voor de opname van calcium uit voeding. Mensen die genoeg vitamine D binnenkrijgen, krijgen sterke botten en tanden. Krijg je niet genoeg vitamine D binnen? Neem dan een Lucovitaal Vitamine D-supplement.

Vitamine D is een van de weinige vitamines die je lichaam zelf kan aanmaken. Sommige mensen hebben desondanks baat bij het innemen van extra vitamine D. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die niet vaak buiten komen, jonge kinderen, senioren en zwangere vrouwen. Een supplement kan dan helpen.

Waar zit vitamine D in?

De grootste bron van vitamine D zien we elke dag in de lucht. Het is namelijk de zon. Zonneschijn zorgt ervoor dat onze huid zelf vitamine D kan aanmaken. 

Je kunt vitamine D ook uit je voeding halen. Het zit vooral in vette vis, zoals zalm, regenboogforel, makreel, haring en sardientjes. Je vindt de vitamine ook in vlees en eieren, maar in mindere mate. 

Sommige producten bevatten extra toegevoegde vitamine D. Het gaat dan om producten die dit normaalgesproken niet bevatten, zoals halvarine en margarine.

Wat is Lucovitaal Vitamine D?

Het voedingssupplement Lucovitaal Vitamine D3 25 mcg bestaat uit kleine softgelcapsules. Ze zijn daardoor makkelijk te slikken. Elke capsule bevat 25 mcg vitamine D3: een effectieve vorm van vitamine D. Het verbetert de opname van kalk in je botten en tanden en heeft een goede invloed op je afweersysteem. 

Hoe neem je Lucovitaal Vitamine D?

Je neemt Lucovitaal met een beetje water. Neem één capsule per dag, het liefst bij de maaltijd. Eén capsule is ruim genoeg, want het bevat vijfhonderd procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. 

Het is belangrijk de dagelijkse dosering niet te overschrijden.

Is het veilig om Lucovitaal Vitamine D te nemen?

Het is veilig om Lucovitaal Vitamine D3 25mcg te nemen. Dat komt omdat vitamine D door je lichaam zelf wordt aangemaakt. Bijwerkingen zijn daarom zeer zeldzaam en ontstaan alleen bij het langdurig nemen van hoge doseringen. Dit zorgt er namelijk voor dat je teveel calcium in je bloed krijgt.

Raadpleeg je huisarts als je last krijgt van een van de volgende symptomen:

  • Diarree
  • Een droge mond
  • Duizeligheid
  • Hartkloppingen
  • Een hoofdpijn die niet weggaat
  • Jeuk
  • Misselijkheid
  • Spierpijn
  • Verstopping

Waar kun je Lucovitaal Vitamine D kopen?

Vitamine D-supplementen zijn zonder recept verkrijgbaar. Je kunt ze bij de drogist en apotheek kopen, maar ook online bestellen. 

Let wel goed op de ingrediënten, zodat je weet wat je koopt. Lucovitaal Vitamine D is erg goed en veilig in gebruik.