Lidocaïne Vaselinecrème

13,99

Start consult

Lidocaïne Vaselinecrème werkt tegen oppervlakkige pijn op de huid. Het werkzame bestanddeel in deze crème is lidocaïne, wat een tijdelijk verdovend effect heeft. De crème bevat drie procent van dit werkende bestanddeel.

Lidocaïne Vaselinecrème 3% FNA wordt door Tiofarma geproduceerd en voor veel verschillende klachten gebruikt, waarbij het verhelpen van pijn onmiddellijke verlichting geeft. Dit werkt vooral op plaatsen waar het bedekken met een pleister of verband niet mogelijk of niet wenselijk is.

Wat is lidocaïne?

Lidocaïne is een verdovende stof die huid en slijmvliezen plaatselijk gevoelloos maakt en pijn verlicht. Het is verkrijgbaar in de volgende vormen:

  • Als crème
  • Als spray
  • Als pleister
  • Als oordruppels
  • Als gel
  • Als zuigtablet 
  • Als injectie

Werkt Lidocaïne Vaselinecrème voor het verlichten van pijn?

Lidocaïne Vaselinecrème aanbrengen op de huid werkt verdovend en maakt je huid enkel op die plek gevoelloos. Je kunt lidocaïnezalf gebruiken voor plaatselijke pijn, jeuk of een brandend gevoel. Het wordt vaak gebruikt voor aambeien of scheurtjes in de anus.

Let er wel op dat lidocaïne de pijn verlicht, maar de kwaal zelf niet aanpakt. Deze moet door je huisarts met andere medicijnen worden verholpen.

Werkt Lidocaïne Vaselinecrème ter voorkoming van pijn?

De werkzame stof lidocaïne kan ook ter voorkoming van pijn worden gebruikt. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de tandarts als je een verdovingsspuitje krijgt. Daar zit overigens wel méér lidocaïne in dan in de crème.

Lidocaïne Vaselinecrème wordt ook gebruikt door dokters. Zij gebruiken het bijvoorbeeld voor ze een verdovende injectie op een gevoelige plek geven. Lidocaïne Vaselinecrème wordt verder ook buiten de medische wereld toegepast. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het plaatsen van een piercing of voordat je wordt getatoeëerd. 

Hoe gebruik je lidocaïnecrème?

Je kunt het beste een zogenoemd vingercondoom gebruiken wanneer je de lidocaïnecrème op je huid smeert. Je voorkomt zo dat je vinger wordt verdoofd. Vermijd daarnaast gebruik rondom de ogen.

Bij jeuk en pijn

Breng de crème aan op pijnlijke en jeukende plekken, maar alleen als de huid intact is. Het vertraagt namelijk de genezing wanneer het in open wondjes terecht komt.

Lidocaïnecrème werkt in dit geval binnen enkele minuten.

Bij aambeien en anale scheurtjes

Maak allereerst je anus schoon met een watje en wat olie, zodat het irriterende vocht wordt verwijderd. Gebruik vervolgens een vingercondoom wanneer je de crème oppervlakkig wilt gebruiken, maar het tuitje dat bij de tube wordt geleverd wanneer je de crème dieper wilt inbrengen. 

Hou je na twee weken nog steeds de klachten? Raadpleeg dan een huisarts.

Wat zijn de bijwerkingen van Lidocaïne Vaselinecrème?

Huidirritaties treden soms op. Dat komt voor bij tien tot dertig procent van de mensen die het gebruiken.

Minder dan één procent van de gebruikers krijgt te maken met een overgevoeligheid voor lidocaïne. Tekenen van overgevoeligheid zijn galbulten, zwellingen, jeuk en een rode huid. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Waar kun je crème met Lidocaïne kopen?

Je kunt Lidocaïne Vaselinecrème bij kopen bij de meeste apotheken in Nederland. Online bestellen kan ook, bijvoorbeeld op deze website.