Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

De groenlipmossel is een zeer speciale mosselsoort. Je herkent hem aan de groene rand op zijn schelp. De mossel komt alleen voor in de schone wateren van de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland en overleeft nergens anders – zelfs niet in een aquarium.

Het verhaal gaat dat de gezonde eigenschappen van groenlipmosselen werden ontdekt toen men erachter kwam dat de Maori’s die aan de kust woonden minder problemen met hun gewrichten hadden dan de Maori’s in het binnenland. De Maori’s aan de kust aten de groenlipmosselen met regelmaat. 

De groenlipmosselen worden tegenwoordig in allerlei producten voor gewrichtsproblemen verwerkt.

Waar zijn groenlipmosselen goed voor?

Groenlipmosselen werken ontstekingsremmend in en rondom de gewrichten. Het kan daardoor goed helpen bij reumatische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld artrose, waarbij je ontstekingen aan je gewrichtskapsel krijgt. 

De groenlipmossel bevat ook veel gezonde vetzuren, waaronder verschillende omega-3-vetzuren, en zit boordevol eiwitten. Het is een heel gezonde zeevrucht.

Andere, natuurlijke ontstekingsremmers zijn zwarte bessenbladeren en curcumine. Je vindt deze ingrediënten vaak als toevoeging bij de mossel in supplementen.

In welke vorm werkt groenlipmossel het beste?

Je kunt de mossel in verschillende varianten kopen. De mossel is verkrijgbaar als extract, gedroogd, als poeder én als geheel. 

Het extract bevat uitsluitend uitsluitend omega-3- en furaanvetzuren die door verhitting uit het mosselvlees worden gewonnen. Het probleem daarbij is wel dat de hoge temperaturen de werkzame ingrediënten beschadigen. Het extract mist daarnaast de essentiële eiwitten die een ontstekingsremmende werking hebben.

Het vlees dat overblijft, wordt gekookt, gedroogd en tot een poeder vermalen. Dit zit in de goedkoopste supplementen in de vorm van tabletten en capsules. Het bevat geen gezonde vetzuren, enkel eiwitten die niet meer werkzaam zijn, omdat ze kapot gekookt zijn.

Groenlipmossel in vloeibare vorm is daarom het beste dat er verkrijgbaar is. De mosselen worden door een speciaal proces vloeibaar gemaakt, zonder deze te verhitten. De groenlipmossel heeft in vloeibare vorm nog precies dezelfde werkzame bestanddelen als de gehele mossel.  

Hoe vaak neem ik het in?

Nuttig je de groenlipmosselen vloeibaar, dan is het het beste om eerst te beginnen met een dosis van 400 milligram per dag. Je kunt de dosis halveren naar 200 milligram per dag wanneer je ontstekingsklachten minder beginnen te worden.

Neem vloeibare groenlipmosselen met curcumine en zwarte bessenblad voor een nóg betere werking.

Waar kan ik groenlipmossel kopen?

Je kunt vloeibare groenlipmossel bij de meeste reformwinkels en natuurwinkels kopen. Het is ook mogelijk om het online te kopen, maar zorg er dan wel voor dat je goede vloeibare groenlipmossel koopt – en geen gedroogd mosselpoeder dat door een vloeistof is gemengd.

Vloeibare groenlipmossel met curcumine en zwarte bessenblad is een combinatie die makkelijk is te vinden is. Unipharma Groenlipmossel Vloeibaar is zeer goed.

Het is, zoals eerder gezegd, niet aan te raden om het extract of de poeder aan te schaffen, omdat ze niet de ontstekingsremmende kwaliteiten hebben die je nodig hebt.

Wat zijn de bijwerkingen van groenlipmosselen?

Groenlipmosselen zijn erg veilig om te nemen als ontstekingsremmer. We zien geen bijwerkingen bij mensen die het dagelijks nemen. Let wel: mensen die allergisch zijn voor mosselen, zijn dit hoogstwaarschijnlijk ook voor de Nieuw-Zeelandse variant.