Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Het is heel normaal om honger te hebben. Je lichaam vertelt je zo tenslotte dat het brandstof nodig heeft en dat het tijd is om bij te tanken. Een teveel aan honger zorgt er echter voor dat je ook teveel calorieën binnenkrijgt – en daar word je dikker van. Sommige mensen gebruiken daarom afslankpillen en eetlustremmers om dit te voorkomen. Lees echter wél even verder voor je ook naar dergelijke middelen grijpt.

Eetlustremmers zorgen ervoor dat je, zoals de naam al zegt, minder snel honger hebt. Ze komen voor in verschillende vormen, bijvoorbeeld als pillen, drankjes of poeders die je eetlust afremmen. We onderscheiden daarnaast natuurlijke eetlustremmende middelen en eetlustremmende voedingsmiddelen.

Hoe werken eetlustremmers?

Eetlustremmers zorgen ervoor dat je minder snel een hongergevoel krijgt. Ze werken bij de inname van voedsel en geven je het gevoel dat je vol zit, waardoor je minder eet en dus minder calorieën binnenkrijgt. Ze helpen onder meer goed als je veel snacks eet.

De pillen remmen de voedselopname in het maag-darmkanaal af door te voorkomen dat voedingsvetten in het bloed terechtkomen. De vetten worden, in plaats daarvan, via de ontlasting uitgescheiden. Je voorkomt hiermee een hoge calorie-inname.

Natuurlijke eetlustremmers worden vaak verkocht als bulking agents. Ze zwellen, in combinatie met vocht, op in de maag om je een vol gevoel te geven, waardoor je minder honger hebt.

Andere afslankpillen werken direct in de hersenen en maken serotonine aan om het hongergevoel af te remmen.

Wat zijn eetlustremmende voedingsmiddelen?

Eetlustremmende voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die je langer verzadigd houden. Ze geven je een verzadigd gevoel, zonder dat ze enorm veel calorieën bevatten. Het zijn in die zin ook natuurlijke eetlustremmers.

Voorbeelden van eetlustremmende voedingsmiddelen zijn producten met veel eiwitten en voedingsvezels. Het kost je lichaam namelijk meer tijd om eiwitten af te breken dan koolhydraten. Ze blijven dus langer in de maag, waardoor je niet snel weer honger hebt.

Vezels daarentegen hebben de eigenschap om uit te zetten als je ze eet in combinatie met het drinken van voldoende water. Oplosbare vezels zetten uit in je maag en worden vervolgens opgenomen. Onoplosbare vezels bevatten geen calorieën, maar geven je maag een vol gevoel en verlaten je lichaam met je ontlasting.

Afslankpillen

Veel mensen kiezen liever voor afslankpillen dan voor een eetlustremmend, gezond dieet. Afslankpillen kunnen je inderdaad helpen met je gewichtsverlies, maar ze horen wél gecombineerd te worden met een gezond dieet. Afslankpillen kunnen op zichzelf niet voor een gezond gewicht zorgen, maar kunnen je enorm helpen bij je gezond dieet om af te vallen. 

Afslankpillen werken op drie manieren: 

  • Het verminderen van een hongergevoel;
  • Het blokkeren van voedingsstoffen om de calorie-opname te verminderen;
  • De spijsvertering versnellen.

Waar kun je afslankpillen kopen?

Afslankpillen zijn overal online verkrijgbaar en als je de advertenties mag geloven, vliegen de kilo’s er daarmee sneller af dan je afslankpillen kan zeggen. Dat is in de werkelijkheid natuurlijk niet het geval: je moet zeer goed opletten met wat je koopt, voordat je je gezondheid in gevaar brengt.

Het is het beste om naar je huisarts te gaan, zodat de arts je advies kan geven en je afvaltabletten of andere medicijnen om gewicht te verliezen kan voorschrijven. Dit is een veiligere manier – en de medicijnen werken echt.