Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Active Filters: Clear Filters

Curanol is een verzorgende zalf die bloedvaten elastisch houdt. Het is ontwikkeld voor zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn. Het zorgt voor een natuurlijke ondersteuning bij ontsierende aderen. 

Zwangere en net bevallen vrouwen hebben vaak last van ontsierende aderen rond de anus. De huid rondom de anus heeft dus tijdens en na de zwangerschap extra verzorging nodig. De zalf helpt daarbij.

Hoe ontstaan aderen rondom de anus bij zwangerschap?

Aderen hebben het zwaar te verduren wanneer je zwanger bent. Ze krijgen meer druk te verwerken, vooral in het gebied rond de anus, waardoor de vaatwanden kunnen verzwakken. Het is voor een goede bloedsomloop belangrijk om deze vaatwanden soepel en elastisch te houden.

Een andere redenen: je zwangerschapshormonen. Deze hormonen zijn tijdens een zwangerschap extra actief en kunnen invloed hebben op je bindweefsel. Bindweefsel ligt rondom de bloedvaten die naar je organen leiden. 

De combinatie met een hogere druk dan gebruikelijk, leidt ertoe dat zichtbare aderen rondom de anus ontstaan.

Zijn zichtbare aderen gevaarlijk?

Zichtbare aderen rond de anus leveren geen gevaar voor jou of de baby’s gezondheid op. Het kan toch erg vervelend zijn, omdat ze natuurlijk ontsierend zijn. De aderen zijn gelukkig goed te behandelen met Curanol-zalf.

Hoe werkt Curanol-zalf?

Curanol-zalf helpt je om je bloedvaten elastisch te houden. De zalf verzorgt de huid rond je anus van buitenaf – precies waar het nodig is. Zichtbare aderen verminderen hierdoor snel. Curanol-zalf is bovendien ook zeer effectief voor aambeien.

Hoe werken Curanol-tabletten?

Curanol komt ook in de vorm van tabletten voor. De tabletten ondersteunen van binnenuit het behoud van soepele en elastische aderen. Ze bevatten vitamine C als werkzaam bestanddeel. De vitamine C zorgt ervoor dat de aderen beter hun vorm en werking behouden, ook tijdens de zwangerschap.

Dubbele werking

De zalf verzorgt dus van buitenaf; de tabletten verzorgen van binnenuit. De Curanol-zalf en-tabletten zijn ontwikkeld om in combinatie te gebruiken. Gebruik van zowel de zalf als de tabletten zorgt ervoor dat de vaatwanden in je aderen een optimale verzorging en bescherming krijgen.

Hoe gebruik je de zalf en tabletten?

Zalf

De zalf smeer je twee tot drie keer per dag op de huid rondom je anus. Heb je zichtbare spataderen ergens anders op je lichaam? Gebruik de crème dan ook daar één tot twee keer per dag.

Deze crème kun je niet inwendig gebruiken.

Tabletten

Neem twee keer per dag één tablet. Slik de eerste ’s ochtends voor het ontbijt en de tweede voor het slapengaan. Je neemt de tabletten in met een glas water.

Je kunt de tabletten veilig tijdens en na je zwangerschap gebruiken, zolang je borstvoeding geeft. 

Wil je de tabletten tijdens de eerste zes maanden van je zwangerschap gebruiken? Overleg dit dan eerst met een arts.

Wat is de geschiedenis van Curanol?

Curanol is een begrip bij de verzorging van de anus en de huid eromheen. Het geeft verlichting bij aambeien en spataderen tijdens de zwangerschap. 

Het product is ontwikkeld door Apotheek Van Den Bergh in Hilversum. Het werd in het begin alleen in de Hilversumse apotheek verkocht, maar later ook online. Veel mensen in Nederland zijn inmiddels bekend met de producten van Curanol.

De producten worden inmiddels door een fabrikant geproduceerd, maar Apotheek Van Den Bergh controleert en garandeert nog steeds de kwaliteit van de zalf en tabletten.

Waar kun je Curanol-zalf kopen?

De zalf en tabletten zijn zonder recept te koop. Je kunt ze verkrijgen bij de drogist, de apotheek of bij online winkels.