Canesten Skin

10,99

Bestel nu!

Heb je één of meerdere schilferige plekken op je huid? Hebben de plekken een andere kleur dan de rest van je huid? Jeuken ze? Hou er dan rekening mee dat er een grote kans is dat je een huidschimmel hebt. Dat klinkt ernstig, maar dat is het meestal niet. Het is vaak met een speciale crème, zoals Canesten Skin, te verhelpen.

Huidschimmel komt vaak voor, maar gelukkig is het niet gevaarlijk voor de gezondheid. Het is wél belangrijk om een schimmelinfectie op tijd te behandelen. Een onbehandelde schimmelinfectie heeft het gevaar dat je andere mensen besmet.

Hoe krijg je een schimmelinfectie?

Schimmels en gisten leven bij iedereen op het lichaam. Dit geeft meestal geen problemen, want je hebt een vetlaagje op je huid dat je beschermt tegen de schimmels.

Het kan echter gebeuren dat deze bescherming op een gegeven moment minder werkt. Het laagje verdwijnt dan van je huid. Dit geeft de schimmel de kans om in je huid te trekken en daar te groeien. Het resultaat is schilferige plekken op je huid.

Je bent makkelijker vatbaar voor schimmelinfecties als je…

  • …te vaak een douche neemt of in bad gaat;
  • …te veel zeep en shampoo gebruikt;
  • …een huidziekte hebt;
  • …aan diabetes leidt;
  • …een verminderde weerstand hebt.

Hoe herken je een schimmelinfectie?

Aan je huid, vooral. Een schimmelinfectie maakt je op geen andere manier ziek. Schilferige, rode plekjes die in een bepaald gebied verschijnen, duiden of een schimmelinfectie. Terugkerende jeuk op één plaats, zoals in het kruis of onder de oksels, kan een teken van een schimmelinfectie zijn.

Veelvoorkomende schimmelinfecties zijn ringworm, zwemmerseczeem, schimmelnagels, hoofdschimmel en liesschimmel.

Hoe krijg je een schimmelinfectie?

Huidschimmel is besmettelijk. Je kunt het van iemand anders krijgen en aan anderen doorgeven. 

De kans is groot dat je een huidschimmelinfectie oploopt via een familielid, vriend of kennis. Iemand waarmee je vaak contact hebt.

Het wordt verspreid door huidschilfers waar de schimmel op zit. De schimmel kan zich in jouw huid manifesteren waneer je de huidschilfers van iemand anders op je huid krijgt.

Je kunt het overal oplopen, maar sneller in vochtige ruimtes, zoals zwembaden, openbare douches en sportruimtes.

Hoe werkt Canesten Skin-crème bij huidschimmel?

Deze crème geeft je een effectieve behandeling voor huidschimmel, met de werkzame stof clotrimazol. Deze stof doodt de schimmel van binnenuit. Canesten Skin verlicht tevens de jeuk en het branderige gevoel die door schimmel worden veroorzaakt. 

Canesten Skin zorgt, naast het bestrijden van de schimmel, ook voor herstel van de huid. Canesten-voetcrème beschermt daarnaast tegen schadelijke factoren van buitenaf. Het is een lichte crème die snel in de huid trekt.

Hoe gebruik je Canesten Skin-creme?

Smeer Canesten Skin twee keer per dag op je huid. Het is belangrijk om de volledige kuur af te maken, ook als het erop lijkt dat de schimmel en je klachten zijn verdwenen. Schimmel kan namelijk makkelijk terugkomen.

Waar is Canesten Skin-crème te koop?

Canesten Skin is gewoon verkrijgbaar over de toonbank. Je kunt het kopen bij de apotheek, bij de drogist en online.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Canesten Skin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.