Boegem-balsem

11,35

Bestel nu!

Heb je ooit van Boegem-balsem gehoord? Het is een medicijn dat is uitgevonden door Cornelis Boegem. Het medicijn wordt gebruikt voor behandeling van de huid na verbranding. Het is een vettige balsem, gemaakt van hoogwaardige natuurlijke oliën.

Boegem-balsem is een medisch hulpmiddel dat als eerste hulp bij eerstegraads brandwonden wordt gebruikt, mits de huid niet open is. Boegem-balsem verzorgt tevens de ruwe, droge, geïrriteerde en schrale huid. 

Wat zit er in Boegem-balsem?

Boegem is een vettige balsem vol natuurlijke plantaardige oliën. Het bevat sesamum indicus (sesamolie) en helianthus annuus (zonnebloemolie). De basis bestaat uit petrolatum (vaseline album). 

Boegem-balsem bevat geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen en andere toevoegingen.

Hoe werkt Boegem-balsem?

De balsem zorgt ervoor dat de bloedsomloop in de huid blijft functioneren zoals het moet. De warmte na de verbranding wordt versneld afgevoerd. De vette balsem voelt bovendien zeer verkoelend. Dit is belangrijk, want hoe korter de hitte in de huid blijft, hoe groter de kans is op blijvende weefselschade. 

De versnelde afvoer van hitte kan de mogelijke schade aan de onderhuid beperkt of voorkomen. Boegem-balsem voorkomt de vorming van littekens.

Hoe gebruik je Boegem-balsem?

Breng de balsem zo snel mogelijk aan bij een brandwond. Het beste is om de balsem aan te brengen met een spatel en het voorzichtig in te smeren. Verdeel de crème gelijkmatig op een verbandgaas wanneer de huid te gevoelig is. Leg deze vervolgens op de verbrande, gesloten huid.

De balsem kan na het aanbrengen vloeibaar worden. Het is dan tijd om nieuwe balsem in te smeren. Herhaal dit tot de balsem in vaste vorm blijft. Wrijf de zalf nooit in met je hand, want je kunt de verbrande huid beschadigen.

Gebruik deze balsem nooit bij ernstige brandwonden. Ernstige brandwonden waarbij de huid open is, vragen om medische hulp – zo snel mogelijk.

Wat zijn de eigenschappen van Boegem-balsem?

De balsem van Boegem verkoelt en verzacht de huid, waardoor het pijnstillende eigenschappen heeft. De balsem heeft geen kleur of geur. 

Het is belangrijk dat de zalf niet aan de huid kleeft, waardoor het verwisselen van verband of gaas geen pijn doet. Je kunt de genezing van de huid goed in de gaten houden, omdat Boegem-balsem transparant is.

Voor wie is Boegem-balsem geschikt?

Boegem-balsem is ontwikkeld om door iedereen gebruikt te worden, omdat het een milde balsem is met natuurlijke werkzame stoffen. We raden het je aan om deze balsem niet te gebruiken wanneer je overgevoelig bent voor één van de ingrediënten.

Gebruik je deze balsem bij jonge en zeer jongere kinderen? Let dan extra goed op. Raadpleeg een arts en het laat de fabrikant weten wanneer er een onverwachte reactie optreedt.

Wat zijn de Boegem-balsem ervaringen?

Zoek de Boegem-balsem ervaringen online en je ziet dat deze uiterst positief zijn, met veel tevreden gebruikers. De balsem scoort bijvoorbeeld bij Bol.com 4,9 uit 5 sterren. 

Waar is Boegem-balsem te koop?

Boegem-balsem is te koop bij de natuurwinkels en online.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boegem-balsem” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.