Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

Hou jij ook zo van een lekker ontspannend bad na een drukke dag op het werk – of nadat je fanatiek hebt gesport? Even tijd voor jezelf. Het warme water, badbruisbal erin, licht uit, geurkaarsjes aan, misschien een ontspannen achtergrondmuziekje… Even helemaal relaxen. Sorry, we draven door. Je ziet – wij zijn enorme liefhebbers van een goed bad.

Het leven wordt steeds drukker. Harder werken, minder vrije tijd, de hele dag op sociale media, de kinderen, met vrienden afspreken…We staan bijna niet meer stil. Pak daarom je rustmomenten, zoals een warm bad voor jezelf. Dit laadt tenslotte je batterijen opnieuw op.

Wat zijn badbruisballen?

Badbruisballen zijn niet heel nieuw, want ze zijn al behoorlijk ingeburgerd bij de Nederlandse badliefhebbers. Dat was ooit anders. We waren voorheen wel bekend met badwater voorzien van een fijne geur en een interessante kleur, maar dat ging op andere manieren. We gebruikten bijvoorbeeld Kneipp-badolie, badschuim of van die gekleurde badparels die je in je bad kiepte en dan een soort olie-achtige substantie loslieten.

Het werkte allemaal prima, maar ze waren lang niet zo spectaculair als badbruisballen. Badbruisballen worden ook wel bruisballen, badballen of bath bombs genoemd. Je gooit een felgekleurde bruisbal in je badwater, waardoor het onmiddellijk begint te bruisen. 

Wat zit er in een bruisbal?

De hoofdingrediënten van een bruisbal zijn baking soda, citroenzuur en een parfum dat je bad lekker laat ruiken. De baking soda reageert met het zuur als het nat wordt. Een bruisende bal is het resultaat. Dit bruisen zorgt ervoor dat de parfum – en de andere ingrediënten, zie verderop – goed door het bad worden verspreid. 

Deze drie ingrediënten maken standaard bruisballen of badbruistabletten. Sommige varianten bevatten echter ook nog andere – laten we zeggen – benodigdheden. Felle kleuren en glitters maken van je badwater een feestje.

Zijn bruisballen nóg ergens goed voor?

Badbruisballen zien er ontzettend gezellig uit. Sommige ballen hebben zelfs een verrassing of een zilveren ring (ja – echt). Ze bieden echter ook nog een aantal gezondheidsvoordelen voor je lichaam.

Ze bevatten bijvoorbeeld, naast de drie hoofdingrediënten, ook etherische oliën of moisturizers die de huid verzorgen terwijl je in bad ligt.

De bruisballen zijn onder andere goed voor de onderstaande voordelen.

Kalmerend en vrolijkmakend 

Het parfum, de kleuren en de glitters in bruisballen kunnen je weer in een goede bui brengen.

Huidverzorgend

Moisturisers in het bad geven je huid een heerlijke vochtinbrengende behandeling.

Pijnverlichtend

Kleine pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon met etherische pepermunt- of lavendelolie.

Beter slapen

Het verzorgende en ontspannende effect van het bruisen kunnen je diep ontspannen, wat je nachtrust bevordert.

Ontgifting

De baking soda en citroenzuur in badbruisballen reinigen en repareren je lichaam.

Zijn er risico’s bij het gebruik van badbruisballen?

Je zou denken dat de hogere pH-waarde van baking soda of sodium bicarbonaat) de zuurtegraad van je huid verstoort, maar dat is is niet waar. Het citroenzuur is een zuur met een veel lagere pH-waarde. Dat compenseert en maakt de bruisbal pH-neutraal. 

Verdere risico’s zijn er niet, tenzij je zo blij wordt van bruisballen in je bad dat je gaat dansen. Geen goed idee met dat slipgevaar.

Waar kun je badbruisballen kopen?

Badbruisballen zijn bijna overal te koop. Je vindt ze online, in de supermarkt, bij de drogist, in natuurwinkels, op de wekelijkse markt en bij LUSH.