Aanbieding!

Avena Sativa

13,59

Start consult

Avena Sativa is de naam van een plant die wordt verbouwd als voedsel voor mensen in veel landen over de hele wereld. Het staat bekend om zijn gezonde eigenschappen en wordt meestal als ontbijt gegeten. De naam die je misschien bekender in de oren klinkt? Haver! 

De zaden van de plant zijn de haver, omhuld door de zemelen. Andere delen van de plant zijn de bladeren en de stam. Deze verschillende delen van de Avena Sativa-plant worden gebruikt voor medicinale kruidenpreparaten, die een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen opleveren.

Waar is Avena Sativa goed voor?

Haver is een goede bron van eiwitten, mineralen, vetten, complexe koolhydraten en vezels. Het zit ook boordevol voedingsstoffen, zoals antioxidanten en cholesterolverlagende stoffen. 

Avena Sativa kan bij de volgende aandoeningen verlichting bieden:

Je ziet in de lijst hierboven: Avena Sativa heeft een zeer omvattende werking voor verschillende plekken op het lichaam. Avena Sativa werkt daarnaast cholesterolverlagend, bloeddrukverlagend en gewichtsverlagend, heeft het anti-microbiële eigenschappen tegen stafylokokken en E.coli en doet het wonderen voor de huid.

Avena Sativa-complex

Wil je lichamelijke klachten verlichten met Avena Sativa, dan is het eten van havermout niet genoeg. Het is het beste om Avena Sativa-complex als voedingssupplement in te nemen. 

Een bekend Avena Sativa-complex is de tinctuur van A. Vogel. Dr. Vogel Avena Sativa wordt gemaakt van de groene delen van de haverplant in plaats van de zaden, die vaak voor voeding worden gebruikt. De natuurlijke werkende bestanddelen van de Avena Sativa-plant zijn het sterkst als de plant net bloemen begint te krijgen en de zaden beginnen te vormen. Dat is het moment waarop A. Vogel de plant vers oogst, zodat de Avena Sativa-druppels het best mogelijke Avena Sativa-complex bevatten.

Hoe helpt A. Vogel Avena Sativa?

De Avena Sativa-druppels van A. Vogel werken vooral rustgevend. Ze kunnen dus gebruikt worden bij innerlijke onrust, slapeloosheid, depressie, nerveuze irritatie, moeite met ontspannen, concentratieproblemen, zenuwzwakte, herstel van verslaving, psychische klachten bij PMS (premenstrueel syndroom) en de menopauze.

Hoe gebruik je A. Vogel Avena Sativa-druppels?

De A. Vogel Avena Sativa Complex 100 ml-verpakking bevat een handig druppelflesje, zodat je makkelijk de juiste dosering kan innemen. Je neemt de Avena Sativa in door de druppels op te lossen in een glas water en die vervolgens leeg te drinken.

De dosering voor volwassenen is twee- tot driemaal daags twintig druppels in een beetje water. Kinderen vanaf twee jaar oud kunnen de druppels van A. Vogel ook nemen. De dosering voor kinderen is één druppel per levensjaar.

Waar koop je de Avena Sativa-druppels van A. Vogel?

Je kunt de druppels kopen bij de apotheek, drogist of in de natuurwinkel. Ze zijn ook online verkrijgbaar.