Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Active Filters: Clear Filters

We vallen maar meteen met de deur in huis: iedereen zweet en zonder deodorant ruiken we na een drukke dag niet bepaald lekker. Je gebruikt zelf hoogstwaarschijnlijk ook deodorant. Een simpele deodorant is voor de meeste perfect om zweetlucht te maskeren. Wist je echter dat er ook anti-transparant-deo bestaat?

Een deo-roller, een balsem of een spray. Wat je ook gebruikt, soms heb je voor momenten dat je extra zweet, zoals bij zwaar werk of na het sporten, iets sterkers nodig. Dat kan ook het geval zijn wanneer je méér zweet dan de gemiddelde persoon en dit voor jou echt een probleem vormt.

Het kan je echt zelfvertrouwen schaden als je altijd naar zweet ruikt. Anti-transpirant-deo kan dan een oplossing zijn.

Wat is het verschil tussen normale en anti-transpirant-deo?

Normale deodorant en anti-transpirant-deo worden elke dag door miljoenen Nederlanders gebruikt. Je gebruikt waarschijnlijk zelf simpelweg de deodorant of anti-transparant die lekker ruikt en goed werkt. Wist je echter dat er een verschil bestaat tussen de twee? 

Het verschil is dat deodorant vervelende luchtjes maskeert, terwijl anti-transpirant ervoor zorgt dat je minder zweet. Het werkt allebei op de plaatsen waar je het aanbrengt, meestal onder de oksels. 

De twee zijn vaak gecombineerd in één product. Je krijgt dan dus anti-transpirant-deo.

Hoe werkt deodorant?

Deodorant werkt op twee manieren tegen geurtjes. De eerste manier is anti-microbieel, waarbij de bacteriën die de geur veroorzaken worden aangepakt. 

De tweede manier is middels een fijne geur die de zweetgeur maskeert.

Hoe werkt anti-transpirant?

Anti-transpirant blokkeert de zweetklieren in je lichaam, waardoor je minder zweet. De werkzame bestanddelen voor deze werking zijn meestal aluminiumzouten. Hoe minder je zweet, hoe minder last van zweetgeur je hebt.

De meeste anti-transpirants zijn daadwerkelijk een anti-transpirant-deodorant: een combinatie, dus. Het gebruik van dit soort deo zorgt dus voor een dubbel resultaat: je zweet minder en geurtjes die toch nog verschijnen, worden door de anti-bacteriële werking en lekkere geur aangepakt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van anti-transpirant-deo?

Anti-transparant-deo komt voor in verschillende soorten en maten. Je hebt anti-transpirant-deo voor mannen, voor vrouwen, in verschillende geuren en met verschillende eigenschappen.

Kijk daarom eerst naar wat je nodig hebt. Zweet je van nature vrij veel óf moet je steeds meer deodorant op doen naarmate de dag verloopt? Gebruik dan anti-transpirant-deo. Goede producten hebben een hoog gehalte aluminiumzouten, die de zweetklieren vernauwen. Ben je gevoelig voor aluminiumzouten, dan is er ook deodorant zonder aluminium.

Zweet je niet veel en heb je geen sterke lichaamsgeur? Koop dan een normale deodorant. Kies een geur die jij lekker vindt en graag de hele dag draagt. 

Anti-transpirant-deo: roller, spray of stick?

Gewone deodorant en anti-transpirant-deo zijn beide verkrijgbaar als spray, roller of stick. De spray is een spuitbus, een roller rolt de vloeistof op je huid en een deo-stick smeert een soort harde balsem op je huid.

Het hangt natuurlijk af van je eigen voorkeur. Iedere vorm heeft voor- en nadelen, maar de meeste mensen gebruiken een spray. Dat is hygiënisch in gebruik, omdat er geen contact met de huid is en het makkelijk is aan te brengen.

Rollers zijn in principe hetzelfde als sprays, alleen wordt de vloeistof hierbij op de huid gerold. Ze zijn discreter, omdat ze geen geluid maken, en door het kleinere formaat makkelijker mee te nemen. Een roller met anti-transpirant heeft de voorkeur, omdat dit product voor de beste werking in een egale, dikke laag op de huid moet worden gesmeerd.

Een deodorant-stick breng je hetzelfde aan als roller, maar in plaats van vloeistof heeft het een harde balsem die je op je huid smeert.