Aanbieding!

Actinica Lotion

19,28

Bestel nu!

Actinica Lotion is een product dat de huid een extreem hoge bescherming tegen blootstelling aan de zon biedt. Het is een medisch hulpmiddel dat zorgt voor het voorkomen van bepaalde vormen van niet-melanome soorten huidkanker bij risicopatiënten en bij lichtdermatose. Het is een belangrijk product dat dagelijks op de huid gebruikt kan worden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat Actinica Lotion effectief is in het voorkomen van actinische keratose en plaveiselcelcarcinomen. Deze lotion wordt daarom vaak voorgeschreven door dermatologen. Het wordt gebruikt in het voorstadium, of na het behandelen, van huidkanker. Het wordt ook voorgeschreven bij immunosuppressie na het ondergaan van een orgaantransplantatie én – zoals gezegd – bij lichtdermatose, oftewel zonneallergie. 

Wat is de uv-beschermingsfactor van Actinica Lotion?

De verpakking van Actinica Lotion vermeldt géén beschermingsfactor tegen de zon. De reden daarvan is dat het een medisch hulpmiddel is. Medische hulpmiddelen worden op klinische resultaten beoordeeld: hoe goed werkt het product op de huid? 

De wet stelt dat zonnebrandproducten géén hogere factor dan 50+ mogen vermelden. Actinica Lotion heeft echter een beschermingsfactor die véél hoger ligt. Het bevat een aantal verschillende filters die beschermen tegen uv A- en uv B-straling. 

Eigenschappen van Actinica Lotion

Deze lotion heeft, naast de bescherming tegen uv-straling, ook andere eigenschappen die de huid gezond helpen te houden. Hij bevat bijvoorbeeld werkzame bestanddelen die de huid zeer goed hydrateren. De lotion is ook waterbestendig, zodat je er bijvoorbeeld mee kunt zwemmen wanneer je naar het strand gaat. Het is bovendien geurloos en zeer geschikt voor de gevoelige huid. 

Hoe gebruik je Actinica Lotion?

Dit product kun je het hele jaar door elke dag gebruiken, zelfs op dagen waarop het niet zonnig is en je geen schade door blootstelling verwacht. Uv-straling is namelijk altijd aanwezig en kan de huid beschadigen als deze niet wordt beschermd.

Je smeert het op plaatsen op het lichaam die niet bedekt zijn met kleding. Wil je make-up op doen? Breng dan eerst Actinica aan. Wacht dan wel tot de lotion volledig door de huid is geabsorbeerd. 

Het is, op dagen waarop het bewolkt is of je voornamelijk binnen bent, voldoende om de Actinica Lotion één keer per dag te gebruiken. We raden het je aan om op zonnige dagen de lotion twee keer per dag aan te brengen: ’s ochtends én ’s middags. Dit zorgt voor een optimale verzorging en bescherming van de huid. 

Je hebt, afhankelijk van het lichaamsdeel, één of twee pompjes van de lotion nodig.

Waar kan ik Actinica Lotion kopen?

Actinica Lotion wordt gemaakt door het Zwitserse farmaceutische bedrijf Galderma. Het is te koop bij de meeste apotheken en goede drogisten, maar veel online cosmeticawinkels verkopen de lotion eveneens. Het zit in een pompflesje van 80 gram en is zo gemakkelijk te doseren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Actinica Lotion” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.