Haarserum - Unsplash

Het beste haarserum kopen? Dit zijn onze 3 favorieten!

Gebruik jij ’s nachts een huidserum? Dan weet je hoe een klein druppeltje een wereld van verschil kan maken. Een verrijkende voeding voor je huid – met een minimale hoeveelheid. Wist je echter dat er ook serums voor je haar bestaan? Het principe is hetzelfde. Kam een kleine hoeveelheid door je haar voor een complete verzorging. Wat is het beste haarserum? Wij zochten het in deze haarserumreview voor je uit.

Haarserums zijn er in verschillende soorten en maten. Een haarserum beschermt je haar én verzorgt het. Een goed haarserum legt een dun laagje bescherming om je haren, waardoor het wordt beschermd tegen factoren van buitenaf. 

Wat is het actieve bestanddeel in haarserum?

De meeste soorten haarserum bevatten siliconen. Siliconen maken je haar lekker zacht, zodat je haarborstel er makkelijker doorheen glijdt wanneer je je haar kamt. 

Siliconen werken prima, maar er is ook een stijgende trend van natuurlijke ingrediënten die hetzelfde resultaat beloven.

Is haarserum hetzelfde als haarolie?

Over het algemeen wordt haarserum vaak haarolie genoemd. De verwarring is niet onbegrijpelijk, want er zijn zeker overeenkomsten. Ze hebben allebei dezelfde textuur en zijn allebei vettig. 

Het grote verschil is de manier waarop ze je haar voeden. Gebruik je een haarolie? Dan wordt je haar van binnenuit gevoed. De olie trekt in iedere individuele haar en voedt de haar vanuit de binnenkant. 

Een haarserum daarentegen legt een dun laagje om iedere haar en voedt zo de haar naar binnen toe. Dit laagje beschermt de haar tegelijkertijd: iets wat haarolie niet doet. 

Gebruik ze overigens allebei tegelijk als je wilt – voor een optimale haarverzorging.

Wat is het beste haarserum?

Je weet nu iets meer over haarserum en hoe je haar er gezonder en stralender van wordt. Heb je moeite met het kiezen van het beste haarserum voor jouw haar? We nemen je het niet kwalijk. Iets met het bos en de bomen… Er zijn ontzettend veel verschillende soorten haarserum te koop. 

Wij hebben er veel getest en hebben een top drie van beste haarserum samengesteld. 

John Frieda Frizz-Ease

Heb je pluizig haar en wilde je dat dit niet zo was? Je wens wordt vervuld met dit haarserum van John Frieda. Verander je pluizige ragebol binnen enkele minuten in een glanzende haardos. Dit product werkt zó goed dat dit voor ons het beste haarserum is.

Het beste haarserum is ontwikkeld voor droog, beschadig of chemisch behandeld haar. Het bevat een lichte siliconenformule die je haar laat leven. Dit beste haarserum van John Frieda beschermt je haar overigens ook tegen uv-straling.

The Ordinary – Multi-Peptide Serum

Dit serum van The Ordinary mag niet missen in onze lijst. Dit haarserum ondersteunt en verzorgt je haar door middel van verschillende peptiden, die zorgen voor beschadigd en droog haar. 

Gebruik dit serum als je gezonder, dikker en voller haar wilt. Dat doe je door slechts enkele druppels van het serum vóór het slapen gaan in je hoofdhuid te masseren. Je wordt dan wakker met een vollere, gezonde haardos.

The Ordinary haarserum is ook duurzaam, met minstens vijftig procent duurzamere ingrediënten.

Moroccanoil Treatment

Dit heerlijke haarserum van Moroccanoil heeft de plek in onze lijst dubbel en dwars verdiend. Er zit geen alcohol in deze formule, maar wel een flinke hoeveelheid arganolie. Je zou het niet verwachten, maar dit haarserum maakt je haar niet vettig. Het voelt juist heerlijk licht na gebruik. Tover droog haar binnen een mum van tijd om in glanzend haar!

Een paar druppels van dit serum is genoeg om je haar een gezonde boost te geven. Het werkt letterlijk terwijl je slaapt. Oh – en laat je parfum ook maar in het kastje staan, want dit haarserum ruikt erg lekker!

Welke haarserum moet ik gebruiken?

De keuze voor een specifieke serum hangt altijd af van wat je verwacht van een haarserum. Wil je meer glans? Dan is het haarserum van Moroccanoil iets voor jou. Wil je echter bescherming tegen uitdroging door de zon? Kies dan voor de variant van John Frieda. Ga altijd voor de serum die past bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Waar koop ik haarserum?

Deze haarserums zijn gemakkelijk online te bestellen, bijvoorbeeld bij Apotheek Online. Lees daarvoor eerst verschillende reviews, zodat je makkelijk kunt vergelijken. Je weet dan ook of andere mensen tevreden zijn over het product dat je wilt kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart