Shampoo - Unsplash

Dit is de beste shampoo tegen haaruitval!

Je verliest per dag tussen de 50 en 120 haren. Klinkt heel erg, maar het is volkomen normaal. Het is zelfs niet eens een probleem, zolang je lichaam die haren weer terug laat groeien. Het wordt wél een probleem wanneer ze niet meer terugkomen. Je hebt dan last van haaruitval. Ondervind jij hier zelf hinder van? Lees dan verder voor de beste shampoo tegen haaruitval.

Vind jij overal haren in je huis – op je hoofdkussen, in je haarborstel én in het doucheputje? Je hebt waarschijnlijk last van haaruitval – en je bent niet de enige. Wie ouder wordt, krijgt op den duur last van haaruitval door ouderdom. Zeventig procent van de mannen en veertig procent van de vrouwen krijgt er helaas mee te makken. 

Gelukkig zijn er producten die tegen haaruitval helpen. Wij zochten naar de beste shampoo tegen haaruitval.

Wat is de oorzaak van haaruitval?

Maar eerst: komt haaruitval alleen op oudere leeftijd voor?

Nou – dat is vaak het geval, maar haaruitval kan op elke leeftijd voorkomen. We onderscheiden de volgende redenen:

 • Erfelijkheid;
 • Hormoonwisselingen en lichamelijke aandoeningen;
 • Medicijnen;
 • Zeer hoge stress;
 • Kapsels en haarproducten;
 • Behandeling van kanker (bestraling).

Hoe werkt shampoo tegen haaruitval?

Een goede shampoo tegen haaruitval maakt je haar – uiteraard – goed schoon, voedt je haar en beschermt deze tegen invloeden van buitenaf. Zo’n shampoo doet hetzelfde voor je hoofdhuid. Dat is misschien nog wel belangrijker dan je haar, want een goed doorbloede hoofdhuid bevordert de haargroei.

Hoe herken je een goede shampoo tegen haaruitval?

Ben je op zoek naar de beste shampoo voor haaruitval voor jou? Let dan allereerst goed op wat je koopt. Er zijn tenslotte veel shampoos die claimen goed te werken tegen haaruitval. 

Het probleem met veel van dit soort producten is echter dat ze vaak niet werken. Niet voor honderd procent, althans. Sommige fabrikanten spelen simpelweg slim in op het feit dat veel mensen zoeken naar een oplossing voor hun probleem.

Gelukkig zijn er voldoende shampoos tegen haaruitval die wél werken. Kijk in dat geval naar een variant die op z’n minst één van de volgende ingrediënten bevat:

 • Biotine
 • Cafeïne
 • Koperpeptiden
 • Niacine
 • Procycanidine

Deze ingrediënten voeden het haar dat je nog hebt, zodat het sterk en gezond blijft. Ze dragen ook bij aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid.

Wat is de beste shampoo tegen haaruitval?

De beste shampoo tegen haaruitval – vinden wij – is Neofollics Hair Growth Shampoo. Met twaalf actieve werkzame bestanddelen, waaronder zeven krachtige plantenextracten, argan- en akkermuntolie, cafeïne en niacinamide, helpt deze shampoo tegen haaruitval. Het bevordert ook de haargroei en geeft je dikker, voller haar. 

Dit is ook de beste shampoo tegen haaruitval wanneer je, bovenop het haarverlies, last hebt van roos. Verrijkt met piroctone olamine helpt Neofollics roos bestrijden.

Wat is de beste natuurlijke shampoo tegen haaruitval?

Hou je het liever natuurlijk? Dan kunnen we GROW Volume Shampoo van Mádara Organic Skincare aanbevelen. Deze zacht reinigende shampoo zit vol krachtige natuurlijke stoffen die tegen haaruitval helpen. De natuurlijke shampoo is rijk aan cafeïne en vitamines die je haar voeden. Het is geschikt voor alle haarsoorten en ruikt ook nog eens heerlijk.

Wat is de beste shampoo tegen haaruitval voor mannen?

De beste shampoo voor mannen die last hebben van haaruitval is Lumin Skin Recovery Shampoo. Deze natuurlijke shampoo tegen haaruitval bevat zogenoemde tea tree olie. Dit maakt je hoofdhuid minder vettig, waardoor je minder last van puistjes en irritatie hebt. 

De aanwezige ceramide versterkt de beschermende laag van je hoofdhuid bovendien tegen factoren van buitenaf. Lumin Skin Recovery Shampoo bevat eveneens pepermuntolie. Dit bevordert de bloedsomloop van je hoofdhuid en stimuleert natuurlijke haargroei.

Wat is de beste shampoo tegen haaruitval voor vrouwen?

DS Laboratories Revita Shampoo gaat niet alleen haaruitval tegen; het stimuleert ook nieuwe haargroei. Zeer veel tevreden gebruikers van de shampoo tegen haaruitval zijn het erover eens dat deze shampoo écht goed werkt. 

De unieke formule van actieve ingrediënten zorgt voor gezonder, voller haar. Mensen die deze shampoo ook geprobeerd hebben, zagen vaak snelle resultaten. De prijs is bovendien ook veel gunstiger dan de meeste haaruitvalshampoo.

Waar koop je shampoo tegen haaruitval?

Je koopt shampoo tegen haaruitval bij de supermarkten of drogisten en apotheken. Je kunt ze natuurlijk ook online bestellen, wat veel makkelijker is. Probeer gerust een aantal verschillende merken en soorten shampoo, want de effecten zijn bij iedereen anders. Je hoeft er niet eens heel veel voor te doen, want deze shampoos gebruik je net als gewone shampoos – en je moet sowieso je haar wassen. 

Let goed op de ingrediënten en gebruikservaringen als je op zoek bent naar een goede anti-haaruitval shampoo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Add to cart