Ogen - Unsplash

Stop met zoeken: dit is de beste oogcrème van 2022!

Zie je er constant uit alsof je een zwaar weekend hebt gehad, ook al is het donderdagmiddag en heb je goed geslapen? Dan heb je waarschijnlijk te maken met wallen, hangende oogleden, donkere kringen of rimpels onder je ogen. Ze kunnen geen kwaad, maar ze laten je er een stuk vermoeider en ouder uitzien dan je daadwerkelijk bent. Erg vervelend en niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen.

Wallen en donkere kringen onder je ogen ontstaan door verschillende factoren, maar over het algemeen krijg je wallen omdat de gevoelige huid onder je ogen dunner en losser wordt. Je huid gaat dan hangen. Combineer dat met een zwelling van het gebied onder je ogen en het lijkt alsof je zakjes onder je ogen hebt.

Wat zijn de oorzaken van wallen?

Er zijn genoeg medische of lichamelijke redenen voor het krijgen van wallen onder je ogen, zoals allergieën of ouderdom. Ook invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat je ogen er moe uitzien door donkere kringen, zoals specifieke diëten of leefwijzen.

Diëten met veel zout

Laat het zoutvaatje wat vaker staan! Vocht in je lichaam verhuist van sodium-arme naar sodium-rijke plekken. De huid rondom je ogen bevat veel sodium, dus als je veel zout eet, trekt het vocht naar je ogen. Dit veroorzaakt een gezwollen huid.

Allergieën

Hooikoorts gaat hand in hand met tranende, gezwollen ogen. Gelukkig werken de anti-histaminetabletten van de drogist niet alleen voor je loopneus: ze drogen je geïrriteerde en gezwollen ogen ook uit, wat in dit geval goed is.

Slaaphoudingen

Lig je ’s nachts op je zij of op je buik? Wist je dat de zwaartekracht ervoor kan zorgen dat vocht zich ophoopt onder je ogen en zo wallen kan vormen? Probeer eens op je rug te slapen – met een extra kussen onder je hoofd.

Make-up

Ga niet naar bed met je make-up nog op – vooral niet met je mascara. Het kan je ogen doen tranen en je ’s ochtends gezwollen ogen geven. Was je make-up ’s avonds van je gezicht of gebruik een remover.

Alcohol

We houden allemaal van een lekker biertje, een glas wijn of een cocktail, maar zorg dat je niet te veel drinkt. Alcoholische dranken kunnen vocht uit je huid trekken, ook rondom je ogen. Als de huid onder je ogen eenmaal verzwakt raakt, krijg je wallen.

Als je toch een nacht wil doorhalen in de kroeg of club, zorg er dan voor dat je water drinkt voordat je slapen. Gebruik ook een vochtinbrengende oogcrème.

Uv-straling

De kans is groot dat je zonnebrandcrème gebruikt om je huid tegen de zon te beschermen. Doe je hetzelfde voor je ogen en gezicht? Te veel uv-straling kan de huid rondom je ogen laten hangen en rimpelen. Gebruik altijd zonnebrandcrème, een zonnebril en een petje of zonnehoed.

Roken

Als je rookt – heb je dan echt nóg een reden nodig om te stoppen? Roken verzwakt en droogt je huid uit. Stop met roken en bescherm jezelf tegen een hangende ogen – of erger.

Hoe kun je wallen en donkere kringen behandelen?

Vermoeide ogen met wallen zijn erg vervelend, maar ze zijn gelukkig goed zelf te behandelen. Probeer eerst bovenstaande verbeteringen en kijk dan wat wel en niet werkt. Zo kun je makkelijk thuis het beste middel tegen wallen vinden.

Wil het alsnog niet lukken? Kijk dan eens naar déze tips.

Koel je ogen af

Heb je last van pafferige ogen? Geef ze wat verkoeling! Een koud kompres kan gezwollen ogen ontspannen. Je kunt lepels uit de koelkast proberen, maar ook gekoelde schijfjes komkommer en theezakjes. Men zegt dat de cafeïne in thee een extra helende werking heeft, maar de wetenschap is er nog niet over uit. Wat je ook gebruikt: zorg ervoor dat het lekker koel is.

Probeer een goede oogcrème

Een goede crème tegen wallen kan een makkelijke en effectieve oplossing bieden voor rimpels en donkere kringen rondom de ogen. Met goede werkzame bestanddelen die je precies aanbrengt waar ze nodig zijn, zien je ogen er snel weer gezond en stralend uit.

Wat is een goede oogcrème?

Er zijn verschillende belangrijke, werkzame bestanddelen die in een goede crème tegen wallen horen te zitten. Deze middelen hebben allemaal hun individuele eigenschappen die je huid en ogen gezond en jong houden.

Collageen 

Dit eiwit wordt door je lichaam aangemaakt en zorgt voor een stevige en elastische huid. Als je ouder wordt, neemt je collageenproductie af en krijg je rimpels. Vooral rondom je ogen, waar je huid dunner is, zijn rimpels sneller zichtbaar. 

Retinol

Dit is een vorm van vitamine A die de aanmaak van nieuwe huidcellen bevordert, maar ook de vernieuwing van cellen versnelt. Retinol stimuleert eveneens de aanmaak van nieuw collageen. Een echt superingrediënt dat je in de beste anti-aging oogcrèmes vindt.

Vitamine C

Als de huid rondom je ogen echt een boost van frisheid nodig heeft, is vitamine C je redmiddel. Deze vitamine zorgt ervoor dat je huid meteen een gezonde glans krijgt, waardoor je er jonger uitziet.

Hyaluronzuur

Deze stof trekt vocht aan en houdt het vast daar waar het nodig is. Deze geweldige eigenschap zorgt ervoor dat hyaluronzuur heel goed tegen rimpels werkt. Je vindt het in de beste anti-rimpel oogcrèmes. 

Cafeïne

Het zit niet alleen in koffie en thee, maar ook in veel van de beste oogcrèmes tegen wallen. Cafeïne helpt goed bij ontstekingen en kan dus helpen bij zwellingen en wallen onder de ogen.

Wat is de beste anti-rimpel oogcrème?

Cerave Verbeterende Oogcrème wordt door heel veel mensen als beste anti-rimpel oogcrème beschouwd – en wij zijn het hier totaal mee eens. Het werkzame bestanddeel in deze oogcrème is hyaluronzuur, dat duizendmaal zijn gewicht in vocht kan vasthouden. Het geeft een onmiddellijke zichtbare verbetering bij rimpels rondom de ogen. 

Het bevat verder ceramiden en is vrij van agressieve bestanddelen. Deze crème is geweldig voor de gevoelige huid rondom de ogen.

Wat is de beste anti-aging oogcrème?

Als het gaat om de ogen een jonge en frisse uitstraling te geven, is Biodermal Anti Age Oogserum voor ons de beste anti-aging oogcrème. Na een paar dagen gebruik zagen we duidelijk minder zichtbare fijne lijntjes. De natuurlijke werkzame bestanddelen zijn cypergras, witte thee, vitamine E en peptiden uit rijst en soja. Zij helpen kraaienpootjes te verminderen en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. De bestanddelen zorgen voor een stevigere huid en maken donkere kringen en wallen minder zichtbaar.

Wat is de beste oogcrème tegen wallen?

Shiseido Ultimune Eye Power Infusing Concentrate is de beste oogcrème tegen wallen. Deze crème gebruikt de bestaande formule van Shiseido, maar is nu speciaal ontwikkeld voor de huid rond de ogen. Het versterkt de huid aanzienlijk, terwijl het pafferige ogen sterk doet verminderen. 

Het verschil na het aanbrengen is zichtbaar na ongeveer een week. Je ogen zien er stralender uit, terwijl de huid hernieuwd is en weer stevig aanvoelt. Donkere kringen waren ook een stuk lichter na gebruik van deze crème. De crème smeert goed uit en trekt snel in. Je hebt er bovendien weinig van nodig, dus een flesje gaat lang mee.

Wat moet ik doen als mijn wallen echt hardnekkig zijn?

Hebben de remedies en beste oogcrèmes in dit artikel geen verschil gemaakt en zijn de wallen en donkere kringen nog duidelijk zichtbaar? Misschien kun je dan met de huisarts overleggen of er andere behandelingen beschikbaar zijn, zoals cosmetische behandelingen waarbij met vullers wordt gewerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart